Ananaspaj

Pajdeg:

  • 150 g smör
  • 1 dl socker
  • 3 dl bovetemjöl
  • 1 msk vatten

Fyllning:

  • 400 g krossad ananas
  • 1 dl socker
  • 2 dl crème fraîche
  • 1 tsk vaniljsocker
  • 1 ägg

Blanda smör, socker och mjöl till en smulig massa. Tillsätt vatten och arbeta ihop till en deg. Tryck ut så tunt som möjligt i en smord pajform, ställ i kylen 15 minuter. Förgrädda sen i 10 minuter på 175 grader.

Häll av vattnet från den krossade ananasen, blanda ananas med övriga ingredienserna till fyllningen. Häll i pajskalet. Grädda cirka 40 minuter på 175 grader.

Image

Annonser

En kommentar

  1. […] bovetemjöl, det är snällare mot magen än exempelvis vetemjöl. Jag tror att jag kan ha följt det här receptet, men jag upplevde att pajbottnen var supersvår att få ur formen. Tanken var att försöka baka om […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: