Scones

2 stora bröd / 8 små bitar

  • 2,5 dl havregryn
  • 4 dl bovete-, durra-, majs-, hirs- och/eller rismjöl, gör en blandning av det som passar dig
  • 1 tsk salt
  • 2 tsk bakpulver
  • 3 tsk fiberhusk
  • 50 g smör
  • 3,5 dl laktosfri mjölk eller mandelmjölk

Sätt ugnen på 250°C.

Blanda alla torra ingredienser väl för sig i en bunke. Tillsätt smör i tärningar och finfördela det snabbt i mjölblandningen med fingrarna.

Tillsätt mjölken och rör snabbt ihop degen med en slev. Låt degen svälla i ca 10 minuter.

Forma två stora runda bröd och placera på en ugnsplåt. Skåra varje bröd i 4 delar med en kniv och nagga ytan med en gaffel. Grädda i ca 20-25 minuter mitt i ugnen.

scones

En FODMAP-anpassning av det här receptet.

Annonser

En kommentar

  1. […] Hacka några mogna bananer i bitar. Låt koka ihop en stund tillsammans med lite rapsolja i en kastrull tills det blir en härlig gegga. Färdigt! Supergott till t ex scones. […]

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

%d bloggare gillar detta: